Ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic este o substanță prezentă în mod natural în dermul tuturor organismelor vii și are rolul de a menține nivelul de hidratare, elasticitatea pielii și a articulațiilor. Pe măsura trecerii anilor, capacitatea corpului de a produce acid hialuronic scade treptat, determinând formarea de riduri.
Cum funcționează?
Atât injecțiile cu Botox, cât și cele cu acid hialuronic sunt numite „lunch-break therapies”, tratamente care nu necesită pregătire prealabilă, durează mai puțin de o oră și în urma cărora îți poți relua activitatea zilnică. Însă, spre deosebire de toxina botulinică, acidul hialuronic este o substanță de umplere (filler dermic).
Astfel, acidul hialuronic este utilizat, în special, pentru umplerea ridurilor nazo-geniene, redobândirea volumului și conturului facial, estomparea cearcănelor și a aspectului de „ochi obosit“, volumizarea și hidratarea buzelor.
În clinicile Medispa se utilizează un acid hialuronic cu proprietăți reologice deosebite, care are cea mai bună integrare în țesut și este injectat printr-o tehnică specială. Procedura durează între 15 și 40 de minute, iar rezultatele sunt imediate, obținându-se un aspect natural, care poate dura, în funcție de zona tratată,de la 6 luni până la 18 luni. Durata efectului tratamentului cu acid hialuronic prezintă variaţii individuale şi depinde de numeroşi factori, cum ar fi: structura pielii, modul de viaţă, gradul de perfecţiune urmărit, tehnica de injectare. Experienţa indică faptul că retuşurile şi tratamentele ulterioare prelungesc durata efectului.
Ce riscuri presupune injectarea de acid hialuronic?
În urma injectării acidului hialuronic, pot apărea: hipersensibilitate, înroșire și mâncărime temporară, hematoame, umflături, precum și un efect slab de umplere.
Ca în orice injectare, există și riscul asociat de infecție, însă un medic cu experiență în utilizarea fillerelor faciale nu doar că va recomanda tratamentul adecvat, dar va reuși să minimizeze efectele secundare produse de acest tratament care este, în general, bine tolerat de organism.